Locatii

Farmacii Aqua

 • Spitalul Clinic de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie Eforie Nord foloseste din plin factorii naturali de cura specifici litoralului Marii Negre si lacului Techirghiol din statiune (apa sarata, namolul sapropelic din lacul Techirghiol ÅŸi apa de mare), dotat cu aparatura medicala performanta, cu laborator de explorari functionale, biochimie, radiodiagnostic, serviciu de garda permanent, tratamentele facandu-se sub stricta supraveghere a medicilor de specialitate. Functionarea spitalului este permanenta, tot timpul anului.
  Clinica Grand asigura asistenta medicala in conditii de spitalizare continua in sectiile cu paturi ÅŸi in conditii de ambulator.

  • Sectia clinica – 90 paturi

  Personalul medical al sectiei:

  Covaleov Anatoli Eugen

  Medic prim BFT - Manager

  Brailescu  Monica Consuela

  Medic  primar  BFT - sef sectie

  Marinica Silvia Mihaela

  Medic primar BFT

  Albina Sandica

  Medic  primar  BFT

  Clipa Adriana

  Medic  primar  BFT

  Iliescu Madalina

  Medic primar  BFT

  Enache Ana Maria

  As. sef

   

  • Sectia recuperare, medicina fizica si balneologie – 60 paturi

  Personalul medical al sectiei:

  Neagoe  Nicolae  Dan

  Medic primar BFT sef de sectie delegat

  Tanase Sia

  Medic specialist BFT

  Constantin Ionel

  Medic specialist BFT

  Enache Ana Maria

  As. sef

  • Laboratorul de medicina fizica, balneofizioterapie ÅŸi recuperare medicala nr.2, in care se pot trata 800 pacienti/zi (cei 150 de pacienti din sectia de spital ÅŸi 650 de pacienti cazati in hotelurile din zona, in regim ambulatoriu).

  Baza de tratament are in componenta:

  • cabinete de consultatii;
  • sectia de hidrotermoterapie (bazin de kinetoterapie de grup, doua bazine pentru hidrokinetoterapie individuala cu apa sarata din lacul Techirghiol, 34 de cabine dotate cu 36 de cazi pentru bai sarate ÅŸi bai de namol, sali de impachetari de namol ÅŸi impachetari de parafina, bai de plante, bai galvanice, duÅŸ subacval, afuziuni, duÅŸ masaj);
  • sectia de electroterapie (joasa frecventa, medie frecventa, inalta frecventa, ultrasonoterapie);
  • fototerapie;
  • magnetoterapie;
  • sectia de kinetoterapie individuala ÅŸi de grup;
  • masoterapie
  • inhaloterapie.

   

  Personal laborator RMFB

  Georgescu Petre

  Medic primar - sef laborator RMFB

  Bobaru Carmen

  Profesor CFM principal

  Ghica Ionut Bogdan

  Profesor CFM principal

  Ilie   Siboiu   Marian

  Profesor  CFM

  Geageac Emanuela

  As. sef

 • Steaua de Mare
  Complexul Steaua de Mare beneficiaza de un amplasament deosebit de favorabil, in vecinatatea plajei (50 metri), in partea nordica a statiunii Eforie Nord. Aici se afla aparatul functional al spitalului, un cabinet al ambulatoriului integrat si laboratorul de medicina fizica, recuperare si balneologie nr.1, ambele cu functionare sezoniera.

  Laboratorul de medicina fizica , recuperare si balneologie nr.1, cu functionare sezoniera, in interiorul caruia se pot trata zilnic 1.400 de pacienti - cazati in unitatile de turism din zona. Aici functioneaza sectia de hidrotermoterapie cu: bai sarate si namol , bai de plante cu bule; impachetari cu parafina; dus masaj; masaj cu namol; dus subacval; bazin pentru tractiuni vertebrale sub apa, de hidrokinetoterapie cu apa de mare incalzita. Tot aici se afla si sectia de electroterapie (joasa frecventa, medie frecventa si inalta frecventa); ultrasonoterapie; magnetoterapie; fototerapie; inhaloterapie; masoterapie; kinetoterapie de grup (2 sali cu dotari specifice) si individual (4 sali dotate corespunzator). Dotarea salilor include biciclete ergometrice, biciclete orizontale, benzi rulante, steppere, aparate recuperare mana cu pedala, bare paralele pentru reeducarea mersului, platforme cu scara si balustrada, aparate recuperare genunchi, aparate recuperare glezna si un dispozitiv transport si ridicare persoane cu invaliditate temporara sau permanenta cu hamac.

 • Baile reci din statiunea Eforie Nord atrag, an de an, din ce in ce mai multi turisti, iar strainii reincep sa descopere turismul medical de la malul lacului Techirghiol. Inundate in 1981, 1984 si 1995, baile au fost lasate in paragina. Autoritatile sanitare si-au reamintit de importanta lor abia la finele anului 2007 cand, cu fonduri europene dar si cu banii Spitalului de Recuperare din Eforie Nord de care apartin, au intrat in procesul de reamenajare. Renovarea lor a durat trei ani.

  Sectorul de Bai Reci (barbati, femei si familii) a fost modernizat si a functionat în sezonul estival 2015, au fost realizate pachete de tratament pentru pacienti si pentru hotelierii din localitate si din restul litoralului; au fost amenajate facilitati pentru familiile copii, au fost amenajate spatiile verzi, au fost create spatii de relaxare cu bancute noi, s-a dotat spatiul cu 200 sezlonguri si cu containere de namol, urmarindu-se permanent cresterea calitatii serviciilor oferite.

   

Copyright © 2015 - Efosan